21-10-07

Bloggersweekend ?

vakantiehoeve01099_gr

Huh, bloggersweekend, wazda nu weer … ?

Neen, de web-log-lopers zijn inmiddels uitgegroeid tot een hechte groep enthousiaste lopers.
Tijdens web-log-lopen en na de knappe Make-a-Wish-apotheose te Eindhoven kregen we het illustere idee om eens met enkele bloggers en familie samen een vakantiehuisje te huren voor een weekend.
Hallelujah …
Op mijn persoonlijk blogje (Frank Spencer) heb ik een tijdje geleden al eens een strootje laten vallen en gepolst naar eventuele interesse : er waren toen heel wat enthousiaste reakties.

Het idee was om ergens “te lande” een vakantiehuisje voor een weekend – vrijdagavond tot zondagavond – integraal voor de bloggers af te huren.
We zouden er “ter plekke” een regionale kleinschalige loopwedstrijd uitkiezen naar éénieders vermogen – uiteraard ook toegankelijk voor niet-residerende bloggers - en dan verder verbroederen tussen pot en pint, terwijl de eventuele kinderen buiten spelen in de ruime speeltuin.
Om de innerlijke mens te versterken en de calorieën terug aan te vullen kunnen we een pasta-party, kaas- en wijnavond en-of barbecue houden.
Er kan uiteraard ook voor animatie en een gevarieerd programma gezorgd worden.
Alle kosten en taken worden volgens een verdeelsleutel berekend zodat ook dit aspect nogal meevalt.

De hoofdbedoeling is uiteraard het “gezellig samenzijn”.

Vandaar dat we eens gaan rondneuzen zijn en na wat brainstormen uiteindelijk op dit voorstel gebostst zijn :


BLOGGERSWEEKEND TE SAINT-SAUVEUR VAN VRIJDAG 25 TOT EN MET ZONDAG 27 APRIL 2008.


Waarom Saint-Sauveur ?


Het ligt temidden het schilderachtige “Pays des Collines” (noord-Henegouwen) nabij Ronse en is toch voor iedereen min of meer vlot bereikbaar.
We kunnen er lopen op het favoriete glooiende trainingsparcours van Christophe en Muriel.
We hebben er een mooi en comfortabel gloednieuw vakantiehuisje gevonden tegen een heel democratische prijs : voor alle praktische info en sfeerbeelden , surf naar Vakantiehoeve Déflière .
De accommodatie ruikt nog naar nieuw en je vindt er een luxueuze keuken, elf ruime slaapkamers, kraaknette sanitaire blokken, een complete bar en ook voor de kinderen is er een speeltuin met ruime mogelijkheden.


Waarom eind april ?


Tja, het is uiteraard onmogelijk om een datum te vinden die voor iedereen past, maar eind april zijn de belangrijkste voorjaarsmarathons (Parijs-Rotterdam-Antwerpen) achter de rug, terwijl mei de Communiemaand bij uitstek is en juni een examenmaand is.
Vroeger (risico op slecht weer) en later boeken (grote vakantie) is ook al een mindere optie.
Trouwens, als je iedereen laat meekiezen, krijgen we tientallen suggesties, en zien we door het bos de bomen niet meer.


Wat gaat dit kosten ?


Normaal gezien valt dit best mee : alle kasticketjes en onkosten (food and non-food) worden op zondagavond verzameld en berekend volgens een verdeelsleutel : bvb. volwassene (1) – kinderen van 3 tot 15 (1/2) – kinderen onder de 3 jaar gratis.
Bij definitieve inschrijving vragen we best een voorschot van € 42 per volwassen en € 21 per kind – om in de marathonsymboliek te blijven.
De opleg of eventuele teruggave kan dan “ter plekke” geregeld worden.


Laat ons gerust weten wat je van dit idee vindt.

Heb je interesse, laat dan een reaktie na of stuur een – vrijblijvend – mailtje, zodat we dit voorstel verder kunnen uitwerken, graag tegen 1 november teneinde onze optie te confirmeren of te annuleren.

Voor ons is het ook koffiedik kijken want enthousiaste reakties zijn niet onmiddellijk te vertalen naar concrete inschrijvingen.
Indien er geen interesse is – no hard feelings, voel je absoluut niet verplicht, hoor – we kunnen alleen maar proberen : dan stationeren we dit idee’tje terug in de embryonale frigo tot een volgende gelegenheid.

Bij massale interesse ( ?) : er zijn 28 slaapplaatsen, dus wie tijdig zijn voorschot betaalt mag mee op weekend : joehoe …


Update :
hebben al hun komst bevestigd :

Frank Spencer
Betty Spencer en vier kids
Elastimam
Homer
Roadrunner Jan met echtgenote en drie kids
Petra en Erik Schoon en Spot
Tinneke
Running Ronald met Miranda en twee kids
Bjorn Paree
Ronnie en Janna
Marathon Geert met Tania en twee kids
Christophe en
Muriel zonder overnachting, wonen op een boogscheut van het huisje.

Join the club ! 

Er is ook al interesse vanuit Nederland en nog anderen vragen nog wat extra bedenktijd ...


vakantiehoeve01513_gr 

17:32 Gepost door de weblogloperkes | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

In mijn achtertuin Van onze kant is er zeker interesse. Maar daar blijven slapen lijkt wel nogal gek hé. Het huisje ligt op wandelafstand van ons huis. Waarschijnlijk zelfs binnen het gezichtveld. Misschien kunnen wij meedoen aan alle activiteiten, inclusief maaltijden (ik wil zelfs 's morgens met koffiekoeken komen) maar toch in ons eigen bedje slapen. Is dat een optie? Het idee alleen al om te betalen voor een slaapplaats bij de buren klinkt nogal gek. En om te lopen weet ik plekjes genoeg, zelfs voor een keiharde heuveltraining. Lijkt me wel een prachtig idee om zo'n weekend te organiseren. Wij zijn voor!

Gepost door: Christophe | 21-10-07

prachtig idee ...maar... Ik vind dit een zeer goed idee . Ik hoop dus dat er heel veel reactie opkomt . Maar voor mij zelf komt het niet goed uit . Ik moet als bakker op zaterdag nog werken en misschien mijn vrouwke dan ook nog het hele weekeinde , maar ze weet dit pas einde dit jaar als de nieuwe uur regeling bekent gemaakt wordt. Maar als het enigsinds kan kom ik zeker lopen . En bbq mmmmmmmmm lekker !!

Gepost door: mario | 21-10-07

leuk Leuk idee!! Ik ga het thuis zeker even in de groep gooien..
Zal ook op mijn blog reclame er voor maken!
Ik kom er zsm op terug

Gepost door: Ronald | 21-10-07

Bloggersweekend Schitterend idee en ons mag je er alvast bij rekenen .. Waarschijnlijk zonder kinderen .. pubers van 15 en 16 jaar blijven waarschijnlijk liever thuis.
Frank en Edith

Gepost door: Elastimam | 22-10-07

@ Christophe en Muriel Natuurlijk kunnen jullie in je eigen bedje slapen. Misschien moeten we jullie tuin nog vol tenten zetten als het een enorm suc6 is (grapje)..))
Dat van die koffiekoeken lijkt me trouwens een schitterend idee.

Gepost door: betty spencer | 22-10-07

vraagjes Interesse is er zeker!
Maar ...
ik moet een aantal oplossingen zoeken voor mijn werk.
Mijn zaakje is vrijdags tot 21u open en zaterdag tot 13u.
Ofwel zoek ik een vervanger ofwel was mijn vraag of zaterdagnamiddag pas komen een optie is (maar ik regel het liever anders). Zou het feestje vrijdagavond starten?
Mhhh... ik ga mijn hulpje hier eens over aanspreken :-)

Vanaf wanneer weet ik niet maar jullie mogen me alvast verwachten! (dat is het weekend na de 10 mijl van Antwerpen!)

Gepost door: Tinne | 23-10-07

@ Tinneke Bedankt voor je interesse !
Op zaterdag komen is zeker een mogelijkheid : we kunnen dat later wel regelen.
Deze eerste oproep is gewoon bedoeld om te polsen of er concrete interesse was, want ik zit met een optie en "een deadline" op het vakantiehuisje.
Tegen 1 november moet ik een voorschot betalen en ik zou het spijtig vinden dat ik het hele gebeuren alsnog moet annuleren en mijn voorschot de mist zie ingaan :-).

Nog beter voor jou is uiteraard een vervanger te vinden voor je zaak en dan kan je wellicht al op vrijdagavond carpoolen met Homer en Elastimam.
Je ziet wel ...
Eind april - inderdaad één week na The Antwerp Ten Miles - is nog een half jaar veraf : we houden je uiteraard op de hoogte

Gepost door: frank spencer | 23-10-07

De eerste Hollanders? Hi Weblogteam! De fam. Meijer is erbij, met twee kids (7 en 6). Straks ook nog aandacht hiervoor op mijn blog.
gezellig!!

Gepost door: Ronald | 23-10-07

werken... hm... ik moet werken op zaterdag en zondagvoormiddag. Voor ons zit er dus geen weekendje in... Helaas, Pindakaas... maar ik blijf wel lopen hoor ;-)

Gepost door: Devil Els | 23-10-07

Lang op vorhand Voor ons is dit vrij lang op voorhand om dat te beslissen. Ik zie wel of er nog plaats is daartegen als het ons moest lukken. Maar ik ga in ieder geval het weekend vrijouden om te komen lopen.

Gepost door: Gert | 24-10-07

YES Dat wil ik natuurlijk niet missen. Moet alleen nog ff vervoer regelen vanuit Aalsmeer (NL) maar volgens mij moet dat geen probleem zijn. Baalde best wel dat ik er niet in Eindhoven bij was en schreef al dat ik graag eens naar Belgie zou willen komen. Schrijf me maar in !!

Gepost door: Bjorn Paree | 24-10-07

Vervanger.... Gevonden!
(als ze tegen dan niet afhaakt...maar dat geloof ik niet) dan kan ik heel het weekend! (zo niet dan kom ik ZEKER vanaf zaterdagnamiddag)

Gepost door: Tinne | 24-10-07

Leuk! Nou, zet ons alvast maar op de lijst! En Bjorn, je kunt eventueel wel met ons meerijden vanuit R'dam!

Gepost door: ronnie | 25-10-07

Ik weet niet of je je mij nog herinnert: Je coachte me naar 3u20' in de laatste kustmarathon.
Ik ben 2 meniscus operaties verder nu en terug aan't joggen met als droom één 100km loop.
Ik wou je altijs al eens ontmoeten en bedanken. Dit lijkt de ideale gelegenheid er voor.
Ik vraag ook JP Leenen mee. Die heb je ook gecoacht!
Ik hou je op de hoogte!

Gepost door: Thonny Dendas | 01-11-07

Wij komen ook! Schrijf ons alvast maar in: Thonny Dendas en Cati Firinu.

Gepost door: Thonny Dendas | 16-11-07

De commentaren zijn gesloten.