14-10-08

Een rondje door België...

Beste collega-lopers,

Geheel vrijblijvend onderstaand berichtje. Een Waalse collega op het werk (ook een loper :-) ) vestigde vandaag mijn (Julie) aandacht op een initiatief van een groep lopers uit Olnes die van maandag 27 oktober tot en met zaterdag 1 november een soort van estafetteloop organiseren door heel België. Bedoeling is om na één week 1000 km te hebben gelopen met start en aankomst in Olnes. Het parcours is al min of meer uitgestippeld (in grote lijnen) en de verschillende etappes zijn ook ongeveer bepaald, maar ze zoeken - zeker nog langs Nederlandstalige kant van de taalgrens - mensen diezich geroepen voelen om een stukje te lopen of om zijn / haar geliefde loopplekjes te delen door suggesties te doen voor het parcours. Een en ander vind je op hun website www.courirensemble.be (ook in het Nederlands), o.a. het parcours, de verschillende etappes, en een forum met discussies. Wie zich geroepen voelt om hieraan mee te doen / mee te werken kan zich via die site ongetwijfeld aanmelden! Doen dus! Hieronder nog een kaartje van het parcours:Clipboard01

22:40 Gepost door de weblogloperkes | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dit ziet er wel leuk uit maar 't is redelijk kortbij en in de vakantie. Voor sommigen is dit een voordeel maar voor ons met 4 kinderen thuis zijn de vakantieperiodes nog drukker dan de andere weken.
Ik zie ook dat ze niet in onze buurt lopen.

Gepost door: Spencerwoman | 15-10-08

Ik wilde zelf iets posten , maar... Ik wilde zelf de stemming posten voor de voorjaarsmarathon , maar dit verdiend natuurlijk nu op de éérste plaats de aandacht . Dus ik zal nog een weekje wachten .
Mijn reactie hierop . Ik vind dit een schitterend voorstel .....maar......de rest ga ik je mailen !

Gepost door: mario | 15-10-08

Leuk idee, iedere provincie kan meedoen. Ik veronderstel dat we onszelf best laten begeleiden door een wagen, kwestie dat we niet de ganse toer moeten doen :) Doe je zelf mee Julie ? Ik zie het anders wel zitten om ergens in jouw buurt een stukje mee te lopen / mss openbaar vervoer zoeken en auto op eindpunt zetten ? Andere bloggers die zin hebben ?

Gepost door: jogginggirl | 16-10-08

@veerle Gelet op de recente gebeurtenissen is de kans bijzonder klein dat ik zelf ga meedoen, maar het lijkt een héél goed idee om met een groepje een bepaald stuk voor je rekening te nemen en je te laten begeleiden door een wagen. loop je niet alleen en kan je elkaar afwisselen. Moest ik te been zijn, zou ik dit zelf graag doen, helaas pindakaas....

Gepost door: Julie | 17-10-08

Welkom ! We zijn nog aan het zoeken naar lopers en het zou echt aangenaam zijn nieuwe gezichten te leren kennen ... Aarzel niet contact met ons op te nemen (tourbelgique@gmail.com) !
Wellicht kunnen we ook helpen bij tegelijkertijd te fietsen of bij het sturen per auto van de ene plaats naar de andere vóór of na een relais, enz.

Gepost door: Luka | 21-10-08

leuk iniatief, maar een beetje laat gemeld, volgend jaar wil ik aan de kanten van oost- of west-vlaanderen best ook wel ne kilometer of 20 voor mijn rekening nemen...

Gepost door: Peter | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.