18-10-08

De stemming voor de marathon

Een beetje uitleg over hoe en waarom !

Na de samen komst in Eindhoven zijn er veel reactie's op de blogjes verschenen , hoe plezant ze dit wel vonden . Ook mensen die er niet bij waren zien er naar uit om er de volgende keer bij te zijn . Een (halve)marathon lopen is niet zomaar iets ! Dit is voor de meesten , de loopwedstrijd van het jaar ! Dat doe je niet elke week , ( op Koen Van Steenkiste na ) dus dit wordt netjes gepland , uitgedokterd welke de mooiste is of de meest geschikte voor mijn budjet of mogelijkheden op het vlak van bereikbaarheid . Dat zijn vele zaken die de keuzes dan ook uit elkaar doen lopen , zodat met een groep ergens naar toe gaan , heel moeilijk maakt ! Daarom stel ik voor om een stemming te houden . Dit enkel in het groepsbelang . Ik hoop dan ook dat de mensen die hun keuze niet zien doorgaan , zich ook een beetje inspannen om toch erbij te kunnen zijn . Dus zich een beetje schikken ! Er zijn natuurlijk geen verplichtingen aan , en er zijn altijd uiteenlopende redenen om er niet bij te kunnen zijn . De datum zou misschien niet kunnen of de afstand is onmogelijk ! Maar met een beetje inspanning en goede wil zal het best lukken om weer met een groep naar een voorjaarsmarathon te gaan  !

Ik heb een lijsje doorgemaild gekregen van Gert , dat een ruime keuze bied. Maar ik wil er zelf ééntje extra in de verf zetten omdat het een its minder gekende marathon is , maar wel al door een paar bloggers zal bijgewoond worden . frank en betty spencer zullen hier zeker aanwezig zijn , en misschien wel iets in elkaar knutselen voor een groepje te ontvangen . Het is de Leie marathon !! Maar de datum zal Frank nog wel bijvoegen . Ik kon op de site niet op !

De overige marathons waar je kan uit kiezen zijn

April

  • Rotterdam (5)                                           10 stemmen
  • Parijs (5)                                                   4 stemmen
  • Utrecht (13 = Paasmaandag)                      1 stem
  • Antwerpen (26)                                          8 stemmen
  • Enschede (26)                                           0 stemmen
  • London (26)                                              volzet

Mei

  • Dusseldorf (3)                                           0 stemmen
  • Visé (10)                                                  1 stem
  • Leiden (17)                                               0 stemmen
  • Luxemburg (23)                                        0 stemmen

Tot nu toe is de keuze op Rotterdam gevallen , maar we zullen nog een weekje de tijd nemen om nog mensen de kans te geven om te stemmen !!

De organisatie van eten of eventueel hotel , zal ik wel op mij nemen , als ik die dag die gekozen wordt toch zelf ook aanwezig kan zijn . Mijn keuze ga ik pas later toevoegen , afhankelijk van wat onze club beslist !

Groetjes Mario

Ubdate

Ik heb mijn stem ook doorgegeven , en het is nipt Rotterdam geworden ! Ik hoop nu dat uit de 24 mensen die hun stem laten gelden hebben , het ook sportief opnemen en indien mogelijk ook naar Rotterdam komen .

Ik weet dat er 1 groot nadeel aan deze keuze is . Er is geen halve marathon !

Ook had ik graag de interessen in een hotel overnachting geweten . Dan kijk ik wel uit naar een goed en voordelig hotel die een groeps boeking aannemen ! Gelieve op dit bericht nog te reageren !

10:08 Gepost door de weblogloperkes in Algemeen | Permalink | Commentaren (39) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben voor Parijs. Was ik eigenlijk al lang van plan. Voor Parijs is er wel één probleem, inschrijven zal snel moeten gaan want de inschrijvingen sluiten definitief bij 37000 en dat is zeker al voor eind dit jaar en waarschijnlijk al eind november. Ze zijn nu al over de helft. Eigenlijk was ik al van plan om mij dit weekend in te schrijven want vanaf dinsdag 21-10-2008 is het inschrijfgeld geen 55 euro meer maar 70. Maar inderdaad, met zo'n groep zoals vorige week heeft wel iets speciaals. Ik wacht dus nog even af maar mijn keuze gaat zeker uit naar Parijs. Volgens o.a. Julie en Philippe zeker de moeite waard. Mocht dit allemaal te snel moeten gaan ben ik ook kandidaat voor Antwerpen. Dit zijn mijn keuzes maar ik ben ook bereid om mij aan te passen voor Rotterdam en Londen.

Gepost door: Christophe | 18-10-08

Leie marathon De leiemarathon word volgend jaar gelopen op 20/09/2009 en er word gestart om 12 u te Deinze

Gepost door: Anita | 18-10-08

Rotterdam heeft voor mij een voorkeur ...maar ik wacht ook af waar loopvrienden van Flac gaan (we hebben al altijd samen getraind maar toch hebben we verschillende marathons en het voorjaar zouden we graag eens samen lopen daar onze tijd wat op mekaar begint te lijken )ook maatje Edith en Flupke Mertens zag Rotterdam zitten ...en Tiny R onze nederlandse vriend is reeds ingeschreven gaat moeilijke beslissing worden

Gepost door: Katrien | 18-10-08

Ik ga naar de Antwerp 10M, maar dat is toch 26 april? Staat zo toch vermeld op de site. En in het najaar wordt het de leiemarathon! Ik heb mee gedaan aan een wedtrijd en moest ik die winnen dan loop ik de marathon van Parijs, anders ligt dit ietske boven mijn budget ;-).
Grt

Gepost door: Wendy | 18-10-08

beetje laat deze poll want mijn keuze ligt al effe vast en ben zelfs al ingeschreven voor de marathon van Luxemburg. Najaarsmarathon zal van werkdruk en budget (voor weekendje of zo) afhangen.

Gepost door: Ruthje | 18-10-08

Ik ga voorlopig voor Rotterdam . Maar het is altijd leuk om met een hele bende een marathon te lopen dan in je eentje ergens naartoe te trekken. Antwerpen is te dicht bij huis en daar ga ik de 10 miles lopen.

Gepost door: Edith | 18-10-08

Utrecht Zoals ik al eerder zei ben ik op skivakantie op 5 april, anders had ik zeker en vast Rotterdam gekozen, maar dit is nu onmogelijk. Utrecht op Paasmaandag staat bij mij in pole positie, Enschede op 2, London (als je daar uberhaupt al binnen geraakt) op 3 en Dusseldorf op 4. De rest is uitgesloten omdat ik een eventuele deelname aan de roparun einde mei, ik ben ermee bezig om een team te vinden, goed wil kunnen voorbereiden.

Gepost door: Gert | 18-10-08

Als ik het goed heb gelezen zit de marathon van London al vol.

Gepost door: Gert | 18-10-08

Visé is op 10 mei.

Gepost door: Wendy | 19-10-08

moeilijk Als alles goed blijft gaan wil ik wel eens een weekendje weg voor te lopen.26 april is men vrouwtje vrij dus kies ik voor dat weekend en ik heb gezien dat het londen kan of enschede.Maar ik volg wel de meerderheid in dat weekend of wel 3 weken vroeger of later.

Gepost door: stefkerun | 19-10-08

nvv ik ga voor de marathon in Torhout op 19 juni maar dat men moeilijk nog een voorjaarsmarathon noemen
hopelijk ben ik daar niet alleen :-)
die echte voorjaarsmarathons komen een beetje op een moeilijk moment

Gepost door: Nico | 19-10-08

mijn eerste marathon Mijn eerste marathon wordt ook nvv op 19 juni te torhout

Gepost door: sandra | 19-10-08

luxemburg Ik sluit me aan bij Ruthje: beetje laat nu voor een voorjaarsmarathon, veel mensen hebben hun keuze al lang vastgelegd.Ik ben al ingeschreven voor Luxemburg. Misschien nu al stemmen voor een najaarsmarathon, lijkt me beter!

Gepost door: Julie | 19-10-08

Marathonkeuze Voor een voorjaarsmarathon gaat mijn voorkeur uit naar Antwerpen en Veerles (alias Betty) naar Rotterdam.
Dus zijn we normaal gezien van de partij op allebei die manifestaties.
Ik sluit me uiteraard aan bij de meerderheid, indien er alsnog een andere keuze uit de bus valt.
(ter info : we geven nog een weblogtraining op zondag 22 maart in Oostende - alle verdere info op mijn blog.)

Voor een najaarsmarathon gaat onze voorkeur (van allebei) naar de Leiemarathon (Deinze – Wevelgem) op 20 september 2009.
Mooi parcours, top organisatie en een marathon, die "zo goed als" passeert langs onze voordeur.
Deze marathon lopen we sowieso, maar indien de meerderheid voor Eindhoven kiest, kunnen we er alsnog de halve lopen.

Indien de bloggers massaal voor de Leiemarathon kiezen, dan kunnen we (ikzelf en de twee Veerles) wel iets extra' s (democratische overnachting, pasta party, vervoer, etc ... ) voor alle bloggers regelen met de organisatie.

Gepost door: frank spencer | 19-10-08

London is inderdaad al volzet.
Antwerpen is op 26 april ipv 19 april.
Ik ga voor Rotterdam maar blijf daar niet overnachten. De kans is groot dat er nog iemand van de Gavertrimmers meereist met onze wagen.
Zoals Ruthje zei hebben de meesten al een keuze gemaakt voor wat betreft het voorjaar (en zijn zelfs al ingeschreven). Er zijn zoveel mooie marathons zodat iedereen een beetje verspreid kiest. Ik werk regematig in het weekend dus niet alle data passen en dan moet ik ook nog rekening houden dat ik in het weekend van mijn dertigers ook niet moet werken.
Om nog ergens in een grote stadsmarathon een betaalbaar hotel te vinden voor een groep zal ook niet gemakkelijk zijn.

Gepost door: Spencerwoman | 20-10-08

Antwerpen = 26 april! Antwerpen is inderdaad op 26 april. Dat heb ik dan verkeerd gelezen en doorgemaild naar Mario. Mijn excuses.

Gepost door: Gert | 20-10-08

ik heb geen voorjaarsmarathon gepland, maar een kortere afstand kan ook, of anders even supporteren ? (als de afstand haalbaar is tenminste, bvb Parijs lukt me wel niet)
Voor het najaar plan ik op 20092009 de Leiemarathon, wellicht de volledige afstand, maar als ik voortdoe gelijk nu, wordt het de 8 km en supporter ik voor de marathonners...

Gepost door: jogginggirl | 20-10-08

site Leiemarathon http://www.ipsoleiemarathon.be/

Gepost door: jogginggirl | 20-10-08

Voorkeur Beste Mario, ik ben wel geen lid van de webloggersgroep, maar wil toch gebruik maken om mijn voorkeur bekend te maken.
Heb mij ingeschreven voor de Rotterdam marathon, dit heb ik direct gedaan nadat er een melding kwam via het internet.

Gepost door: Fred | 20-10-08

Antwerpen Sorry mensen, ik ga voor Antwerpen. Die loopt zo goed als door de buurt waar ik ben opgegroeid en khoop dat beide mijn grootouders mij dan eens live kunnen zien lopen. Ze volgen dit op de voet op maar een verre verplaatsing zit er niet in voor hen. Vandaar de keuze voor Antwerpen. PS: Rotterdam normaal gezien loop ik daar de 10 km. Marathon is zeer leuk, met ook een enorme sfeer van de supporters. Heel tof. Wel een massa deelnemers. Is/was door "Fortis" gesponsord...

Gepost door: Steve | 20-10-08

Ik ga voor mijn eerste marathon naar Antwerp op 26 april

Gepost door: Stofke | 20-10-08

Parijs Ben reeds ingeschreven voor Parijs. Voor het najaar liggen de opties nog open. Zowel IFF als de Leiemarathon (schitterende aankomstzone) krijgen mijn aandacht. Vorig jaar liep ik ze allebei en heb van beiden dik genoten. Zal er deze keer eentje moeten uitpikken. Overtuig mij, mr. Spence!

Gepost door: Francis | 20-10-08

PARIJS Ik heb momenteel nog geen blog maar ik zou er één willen maken. Dat komt in de loop van de volgende weken zeker in orde. Ik ben al ingeschreven voor Parijs maar zou het leuk vinden om in groep te kunnen gaan. Dus, als het kan, ga ik mee.

Gepost door: Pieter-Jan | 21-10-08

Ik ga voor Antwerpen en/of Visé. In het najaar is er geen twijfel en wordt het de Leiemarathon.

Gepost door: Harmsie | 21-10-08

marathons Ikzelf loop als voorjaarsmarathons Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, Visé en Luxemburg. Als najaarsmarathons In Flanders Field, Leiemarathon, Brussel en Eindhoven. 'k Zal ik overal wel iemand ontmoeten zekers??????

Gepost door: Koen | 21-10-08

Rotterdam wil ik ook wel overwegen.

Gepost door: yves | 21-10-08

Beslist Ik heb gisteren beslist. Ik ga naar Parijs!

Gepost door: Christophe | 21-10-08

Ik zal in Antwerpen mijn voorjaarsmarathon lopen.

Gepost door: Marc | 21-10-08

@ koen Toch ongelooflijk dat jij dat loopt zoals ne normale mens er zo van de 10 km looptochten doet hé.

Gepost door: Steve | 21-10-08

@Koen En Gistel??? Ik loop nie graag "alleen". LOL

Gepost door: Jan Schockaert | 21-10-08

@Koen ge gaat er toch meer doen dan 9 op een jaar :-)

de 100 in Torhout (als lange duurloop) :-)

Gepost door: Nico | 22-10-08

Het blijft een beetje verdeeld; voorlopig is 't Antwerpen op kop, op de voet gevolgd door Rotterdam maar Parijs rukt ook op!

Gepost door: Spencerwoman | 22-10-08

split pot zouden ze met poker zeggen... Ben eens benieuwd wat het gaat worden. Maar 't is in ieder geval zeer close...

Gepost door: Steve | 22-10-08

rotterdam Geniet mijn voorkeur als voorjaarsmarathon , als najaarsmarathon word het ipso leie marathon .

Gepost door: roadrunnerke | 23-10-08

Rotterdam Parijs is zeker een aanrader maar je moet er rap bij zijn. Mijn voorkeur voor 2009 gaat naar Rotterdam.

Gepost door: philippe | 24-10-08

Keuzes Begin maart loop ik de marathon van Barcelona, als het enigszins meezit, kan ik wel hazen in een marathon eind april (Antwerpen?). Voor het najaar staat Dublin met stip genoteerd, al kan ook de Leiemarathon me bekoren. Het leven van Koen Van Steenkiste is toch wel eenvoudiger...

Gepost door: Sven | 24-10-08

Na overleg met mijne loopmaar en tevens ook blogger steffan , is onze keuze gevallen op rotterdam !

Gepost door: coach mario | 25-10-08

Rotterdam Omdat Rotterdam een vlakke en mooie omloop heeft kies ik voor Rotterdam.De Leiemarathon loop ik ook zeker omdat ik daar vorig jaar mijn eerste marathon liep en dat enorm meegevallen is.

Gepost door: Johan Watthy | 31-10-08

Tip voor een marathon in mei:
Op 16 mei wordt tussen Hulst en Terneuzen de eerste marathon van Zeeuws-Vlaanderen georganiseerd op echt een prachtig parkoers.

Gepost door: Tom | 08-11-08

De commentaren zijn gesloten.