08-02-10

De kajak-weblogtraining 2010

1

Zoals in het vorige blogje al vermeld werd , is er op 19 september een weblogtraining voorzien . En deze keer maken we er iets speciaals van . Het juiste loop parcour moet nog worden afgemeten , maar er zal gestreefd worden naar een 10 a 12 km lus en met nog een stukje van 10 a 12 km erbij aan . Het tempo is altijd dat van de minst snelle , maar een minimum snelheid van 6.30 - 6.40 min/km is wel wenselijk !!

Hoe zal er die dag juist uitzien ?

Vetrek van het lopen voor de 20 a 24 km is voorzien  om 10.30 u ( voorlopig ) in Anseremme  . Een dik uurtje later pikken we de mensen op die dan de laatste 10 a 12 km meelopen . Het eindpunt van het lopen , is het vertrek punt voor het kajakken in Gendron . Daar zal een licht lunchpakket voorzien worden door mij ( Sandwichen met kaas en hesp of zoiets ) Ook iets droog om aan te doen kan meegegeven worden met de mensen die niet lopen . Zo kunnen we toch droog starten aan het kajakken , voor zolang het duurt ! Lachen

2

De mensen die niet meelopen kunnen op 2 manieren in Gendron geraken . Of ze maken er een wandeling van die ong. 12 km is , en zullen dan toch zeker een 15 min voor ons moeten vertrekken , dus om 10.15 u ( Kaartjes worden ter plaatsen bezorgt ) De wandelwegen zouden aangeduid zijn met kleuren bewegwijzering !! Maar voor de iets minder sportievelingen of mensen met kinderen , die kunnne altijd met de trein die in Anseremme vertrekt , en stopt op de verschillende vertrekplaatsen voor kajaks en/of picknik plaatsen . Dus geen enkel probleem !!

3

 Er is een ruime keuze uit kajaks met hierboven de verschillende prijzen erbij . Er hoeft geen enkele twijfel te bestaan of de kinderen mee kunnen . Er is geen enkel gevaar bij gemoeid . dat je een beetje kunt zwemmen is altijd wel gemakkelijk Stoer . Zwemvesten zijn altijd gratis ter beschikking !! Dat het kajakken pure fun is , en dat je daar gegarandeerd klets nat uitkomt , ( is dat niet het geval dan zorg ik daar persoonlijk voor ) Onschuldig kan ik je verzekeren . Er zijn onderweg 2 watervalletjes of stroomversnellingen die helemaal niks voorstellen als je het over gevaar wilt hebben . Op fun gehalte is dit natuurlijk altijd lachen . De hele tocht , zowel het lopen als het kajakken is in een prachtige omgeving , met kastelen en hoge rotswanden ! Ik zou nu willen schrijven dat je kan genieten van de rust van de natuur , maar ons grootste kwettergat gaat zeker mee . Een West-Vlaamse  Merry !! Meer uitleg is zeker niet nodig ! Knipogen 

5

Na het kajakken , dus met de aankomst in Anseremme , waar het lopen vertrok en waar de auto geparkeerd staat ( ook plaats genoeg voor ) , zijn er gratis douchen voorzien ! Daarna is er een bbq. voorzien of gezellig eten in het plaatselijke restraurant , met hierboven en onder de prijslijst . Die is best te doen vind ik ! Een vlugge schatting zal het eten zo rond 16.00 u plaatsvinden . Van het moment ik weet wie er komt , dan stuur ik een mail waar je kan aanduiden waarvoor je interessen hebt , zodat ik voor het eten en de kajaks een reservatie kan plaatsen . De interessen had ik graag zo snel mogelijk geweten . De definitieve beslissing , dus via mail zal pas tegen juni - juli zijn . Maar voor 15 augustus moet ik het wel ong. weten . Dan ga ik terplaatsen het toerke uitstippelen en de reservatie vast leggen . Dus nog even de tijd , maar toch liefst zo snel mogelijk reageren !!

6

Ook is er de mogelijkheid om er een weekeinde van te maken . Dit kan interesant zijn voor mensen die van ver moeten komen . de kamer reservering moet je wel zelf doen , maar ik heb hieronder wel een zeer mooie prijs van het plaatselijke hotel . Dinant ligt op 3 km , en wandelwegen zijn er dadelijk bij het buiten komen !

4

Moest er veel interessen zijn om er een weekeinde van te maken , dan kan ik altijd wel iets regelen om s'avonds samen te eten ! Op foto lijkt het me wel leuk op dat terras !

Een vlugge prijs schatting !!

* Kajakken 15 €

*Lunch na het lopen . Ik zorg daar voor en hoop dit te doen voor 5 €

*Bbq of Buffet of gewoon van de kaart . 15 €

Dus ik schat voor ong. 35 € pp. dat je een onvergetelijke dag mag beleven ! Voor kinderen zal het eten altijd wel iets goedkoper kunnen !

16:41 Gepost door de weblogloperkes in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

op en top terug in orde !! ja hallo , hebt weer uw uiterste best gedaan ! Wij komen met zijn 3tjes af ,Manoutje komt ook mee ,alé we zijn er in feite reeds van de vrijdag (we hebben er een weekendje van gemaakt , en verblijven in Hotel Castel de pont a Lesse in Dinant ) ps heb reeds concurentie in tkwebbelen (oa Chris R ,Evatje ,Juultje om dan nog over het mannelijk ras te zwijgen :-) )

Gepost door: de W. Vl. Merrie | 08-02-10

Ik weet het nog niet zeker, maar in het ideale scenario kom ik samen met Herbert en ons oudste zoontje, zal eens moeten uitrekenen hoe Herbert die dag moet werken.

Gepost door: Wendy | 08-02-10

Jeeeeeeeeeeij!! Ik kom, net zoals vorig jaar, alleen of met 2 ;-) Maar voorlopig nog maar alleen... Tenzij er iemand met mij meewil? :-)) Ik wil er ook graag een weekendje van maken!!

Gepost door: Eva | 10-02-10

Oeps... denk dat het voor mij toch niet zal lukken... Sorry!!!

Gepost door: Eva | 26-07-10

mario, klein misverstandje van Katrien vrees ik. Wij doen niet mee aan het Lesse-weekend. En Katrien: schrijf mij maar uit voor de kwebbelwedstrijd ! Ik ben niet zo voor waterspellekes en hebben drogere plannen voor het weekend ;-)

Gepost door: Chris | 02-08-10

De commentaren zijn gesloten.