08-02-10

De kajak-weblogtraining 2010

1

Zoals in het vorige blogje al vermeld werd , is er op 19 september een weblogtraining voorzien . En deze keer maken we er iets speciaals van . Het juiste loop parcour moet nog worden afgemeten , maar er zal gestreefd worden naar een 10 a 12 km lus en met nog een stukje van 10 a 12 km erbij aan . Het tempo is altijd dat van de minst snelle , maar een minimum snelheid van 6.30 - 6.40 min/km is wel wenselijk !!

Hoe zal er die dag juist uitzien ?

Vetrek van het lopen voor de 20 a 24 km is voorzien  om 10.30 u ( voorlopig ) in Anseremme  . Een dik uurtje later pikken we de mensen op die dan de laatste 10 a 12 km meelopen . Het eindpunt van het lopen , is het vertrek punt voor het kajakken in Gendron . Daar zal een licht lunchpakket voorzien worden door mij ( Sandwichen met kaas en hesp of zoiets ) Ook iets droog om aan te doen kan meegegeven worden met de mensen die niet lopen . Zo kunnen we toch droog starten aan het kajakken , voor zolang het duurt ! Lachen

2

De mensen die niet meelopen kunnen op 2 manieren in Gendron geraken . Of ze maken er een wandeling van die ong. 12 km is , en zullen dan toch zeker een 15 min voor ons moeten vertrekken , dus om 10.15 u ( Kaartjes worden ter plaatsen bezorgt ) De wandelwegen zouden aangeduid zijn met kleuren bewegwijzering !! Maar voor de iets minder sportievelingen of mensen met kinderen , die kunnne altijd met de trein die in Anseremme vertrekt , en stopt op de verschillende vertrekplaatsen voor kajaks en/of picknik plaatsen . Dus geen enkel probleem !!

3

 Er is een ruime keuze uit kajaks met hierboven de verschillende prijzen erbij . Er hoeft geen enkele twijfel te bestaan of de kinderen mee kunnen . Er is geen enkel gevaar bij gemoeid . dat je een beetje kunt zwemmen is altijd wel gemakkelijk Stoer . Zwemvesten zijn altijd gratis ter beschikking !! Dat het kajakken pure fun is , en dat je daar gegarandeerd klets nat uitkomt , ( is dat niet het geval dan zorg ik daar persoonlijk voor ) Onschuldig kan ik je verzekeren . Er zijn onderweg 2 watervalletjes of stroomversnellingen die helemaal niks voorstellen als je het over gevaar wilt hebben . Op fun gehalte is dit natuurlijk altijd lachen . De hele tocht , zowel het lopen als het kajakken is in een prachtige omgeving , met kastelen en hoge rotswanden ! Ik zou nu willen schrijven dat je kan genieten van de rust van de natuur , maar ons grootste kwettergat gaat zeker mee . Een West-Vlaamse  Merry !! Meer uitleg is zeker niet nodig ! Knipogen 

5

Na het kajakken , dus met de aankomst in Anseremme , waar het lopen vertrok en waar de auto geparkeerd staat ( ook plaats genoeg voor ) , zijn er gratis douchen voorzien ! Daarna is er een bbq. voorzien of gezellig eten in het plaatselijke restraurant , met hierboven en onder de prijslijst . Die is best te doen vind ik ! Een vlugge schatting zal het eten zo rond 16.00 u plaatsvinden . Van het moment ik weet wie er komt , dan stuur ik een mail waar je kan aanduiden waarvoor je interessen hebt , zodat ik voor het eten en de kajaks een reservatie kan plaatsen . De interessen had ik graag zo snel mogelijk geweten . De definitieve beslissing , dus via mail zal pas tegen juni - juli zijn . Maar voor 15 augustus moet ik het wel ong. weten . Dan ga ik terplaatsen het toerke uitstippelen en de reservatie vast leggen . Dus nog even de tijd , maar toch liefst zo snel mogelijk reageren !!

6

Ook is er de mogelijkheid om er een weekeinde van te maken . Dit kan interesant zijn voor mensen die van ver moeten komen . de kamer reservering moet je wel zelf doen , maar ik heb hieronder wel een zeer mooie prijs van het plaatselijke hotel . Dinant ligt op 3 km , en wandelwegen zijn er dadelijk bij het buiten komen !

4

Moest er veel interessen zijn om er een weekeinde van te maken , dan kan ik altijd wel iets regelen om s'avonds samen te eten ! Op foto lijkt het me wel leuk op dat terras !

Een vlugge prijs schatting !!

* Kajakken 15 €

*Lunch na het lopen . Ik zorg daar voor en hoop dit te doen voor 5 €

*Bbq of Buffet of gewoon van de kaart . 15 €

Dus ik schat voor ong. 35 € pp. dat je een onvergetelijke dag mag beleven ! Voor kinderen zal het eten altijd wel iets goedkoper kunnen !

16:41 Gepost door de weblogloperkes in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |